| Název | Obsah | Druh |
|---|---|---|
| E171 – Oxid titaničitý | Co je oxid titaničitý (E171) Oxid titaničitý je bílý prášek používaný jako barvivo a nosič v … | Éčko |
| E296 – Kyselina jablečná | Co je kyselina jablečná (E296) Kyselina jablečná (malát) je organická dvojsytná kyselina s výrazně kyselou chutí, … | Éčko |
| E951 – Aspartam | Co je aspartam (E951) Aspartam je syntetické sladidlo, přibližně 200× sladší než cukr. Zvýrazňuje aroma a … | Éčko |
| E621 – Glutaman sodný (monosodný glutaman) | Co je glutaman sodný (E621) Glutaman sodný (E621) je sodná sůl kyseliny glutamové – aminokyseliny, která … | Éčko |
| Nebezpečná éčka: Která jsou ta nejškodlivější? | Když přijdete do obchodu, vedle zdravých a minimálně zpracovaných potravin objevíte řadu polotovarů a dalších výrobků, … | Éčko |
| E955 – Sukralosa | Charakteristika Sukralosa je syntetické sladidlo. Jeho sladivost je asi 600x větší než sladivost cukru. Zároveň obsahuje … | Éčko |
| E950 – Acesulfam K | Charakteristika Acesulfam K je syntetická látka, která zvýrazňuje chuť a vůni. Také jde o sladidlo, které … | Éčko |
| E943a – Butan | Charakteristika Butan je hořlavý plyn. Při práci s ním hrozí riziko exploze. Použití Používá se jako … | Éčko |
| E904 – Šelak | Charakteristika Šelak je leštící látka přírodního původu. Jde o polyesterovou pryskyřici, která se získává z hmyzích … | Éčko |
| E640 – Glycin | Charakteristika Glycin je látka zvýrazňující chuť a vůni, která je přírodního původu. Jde o nejjednodušší aminokyselinu. … | Éčko |
| E570 – Mastné kyseliny (Stearin) | Charakteristika Mastné kyseliny jsou odpěňovače, leštící látky a zvlhčující látky přírodního původu. Jde o organické kyseliny, … | Éčko |
| E539 – Thiosíran sodný | Charakteristika Thiosíran je syntetický antioxidant. Má bílé krystaly a může na sebe vázat ionty kovů. Především … | Éčko |
| E525 – Hydroxid draselný (Louh draselný) | Charakteristika Hydroxid draselný je syntetický regulátor kyselosti. Má bílou barvu a lze se s ním setkat … | Éčko |
| E524 – Hydroxid sodný (Louh sodný) | Charakteristika E524, nebo také hydroxid sodný, je syntetický regulátor kyselosti. Nejčastěji se rozpouští ve vodě. Použití … | Éčko |
| E514 – Sírany sodné (Síran sodný a Hydrogensíran sodný) | Charakteristika Sírany sodné jsou syntetické regulátory kyselosti. Také se využívají při podpoře kvašení. Jde o látky, … | Éčko |
| E510 – Chlorid amonný | Charakteristika Chlorid amonný, nebo také E510, je syntetický regulátor kyselosti. Má podobu bílé krystalické látky, která … | Éčko |
| E509 – Chlorid vápenatý | Charakteristika Chlorid vápenatý je syntetická látka, která funguje jako regulátor kyselosti, nosič, zpevňující látka a protispékavá … | Éčko |
| E508 – Chlorid draselný (Sylvín) | Charakteristika Chlorid draselný je syntetická látka, která zvýrazňuje vůni a chuť a funguje jako regulátor kyselosti. … | Éčko |
| E500 – Uhličitany sodné (Uhličitan sodný, hydrogenuhličitan sodný, Jedlá soda, Soda Bikarbona) | Charakteristika E500 je látka syntetického původu, která se používá jako sekvestrant, zahušťovadlo, regulátor kyselosti, protispékavá látka, … | Éčko |
| E476 – Polyglycerolpolyricinoleát | Charakteristika E476 je látka syntetického, nebo živočišného původu. Jde o emulgátor. Má podobu nažloutlé viskózní kapaliny. … | Éčko |
| E471 – Mono- a diglyceridy mastných kyselin | Charakteristika E471 je látka živočišného, nebo syntetického původu. Jde o stabilizátor a emulgátor. Jde o tmavě … | Éčko |
| E466 – Karboxymethylcelulóza | Charakteristika Karboxymethylcelulóza, nebo také E466, je syntetické zahušťovadlo, stabilizátor, emulgátor, leštící látka, plnidlo, zpevňující látka a … | Éčko |
| E461 – Methylcelulóza | Charakteristika E461, nebo také methylcelulóza, je syntetický stabilizátor, zahušťovadlo, emulgátor, leštící látka a plnidlo. Má podobu … | Éčko |
| E452 – Polyfosforečnany (sodný, draselný a vápenatý) | Charakteristika E452, nebo také polyfosforečnany, jsou syntetické stabilizátory, kypřící látky, sekvestranty, regulátory kyselosti, emulgátory, tavicí soli … | Éčko |
| E450 – Difosforečnany (sodné, draselné a vápenaté) | Charakteristika Difosforečnany zahrnují několik sloučenin, mezi které mohou patřit: difosforečnan disodný, difosforečnan trisodný, difosforečnan tetrasodný, difosforečnan … | Éčko |
| E442 – Fosfatidy amonné | Charakteristika E442, nebo také fosfatidy amonné, jsou soli kyseliny fosfatidové. Zastávají funkci emulgátoru, stabilizátoru a zvlhčující … | Éčko |
| E441 – Želatina | Charakteristika Želatina je přírodní látka živočišného původu, která slouží jako stabilizátor a emulgátor. Nepovažuje se za … | Éčko |
| E440 – Pektiny | Charakteristika Pektiny dělíme na E440(i) Pektin a na E440(ii) Amidovaný pektin/Aminopektin. Tyto dva pektiny se liší … | Éčko |
| E422 – Glycerol | Charakteristika E422, nebo také glycerol, je viskózní kapalná látka bez barvy a zápachu, která má příjemně … | Éčko |
| E420 – Sorbitol (Sorbit, Sorbol) | Charakteristika Sorbitol je přírodní, nebo přírodně identická zvlhčující látka, zahušťovadlo, sekvestrant, sladidlo, emulgátor či stabilizátor. Existuje … | Éčko |
| E415 – Xanthan | Charakteristika Xanthan je přírodní stabilizátor, zahušťovadlo, emulgátor a pěnotvorná látka. V primární podobě nemá žádnou barvu … | Éčko |
| E414 – Arabská guma | Charakteristika Arabská guma je přírodní stabilizátor, zahušťovadlo, emulgátor a leštící látka. Přirozeně se nachází v pryskyřicích … | Éčko |
| E412 – Guma guar | Charakteristika E412, nebo také guma guar, je přírodní stabilizátor, zahušťovadlo a emulgátor. Jde o rozpustnou vlákninu, … | Éčko |
| E410 – Karubin | Charakteristika E410, nebo také karubin, je přírodní stabilizátor, zahušťovadlo a emulgátor. Jde o vlákninu, která je … | Éčko |
| E407 – Karagenan | Charakteristika Karagenan, nebo také E407, je přírodní zahušťovadlo, emulgátor a stabilizátor. Přirozeně se vyskytuje v červených … | Éčko |
| E406 – Agar | Charakteristika Agar, nebo také E406 je přírodní zahušťovadlo, emulgátor a stabilizátor. Nemá žádnou barvu ani zápach … | Éčko |
| E405 – Propylenglykolalginát | Charakteristika E405 je přírodně identický stabilizátor, zahušťovadlo, emulgátor, pěnotvorná látka a zvlhčující látka. Jde o ester … | Éčko |
| E341 – Fosforečnany vápenaté | Charakteristika Fosforečnany vápenaté jsou syntetická zahušťovadla, regulátory kyselosti, protispékavé látky, plnidla a látky, které zlepšují kvalitu … | Éčko |
| E340 – Fosforečnany draselné (Orthofosforečnany, Monofosforečnany) | Charakteristika Fosforečnany draselné jsou syntetické stabilizátory, zvlhčující látky, sekvestranty, regulátory kyselosti, emulgátory a zahušťovadla. Použití Používají … | Éčko |
| E339 – Fosforečnany sodné (Orthofosforečnany , Monofosforečnany) | Charakteristika E339, nebo také fosforečnany sodné, jsou syntetické tavící soli, stabilizátory, regulátory kyselosti a sekvestranty. Jde … | Éčko |
| E338 – Kyselina fosforečná (kyselina orthofosforečná) | Charakteristika E338, nebo také kyselina fosforečná, je syntetický regulátor kyselosti, antioxidant a sekvestrant. Má kapalné skupenství, … | Éčko |
| E330 – Kyselina citronová | Charakteristika Kyselina citronová je přírodní, nebo přírodně identický regulátor kyselosti a antioxidant. Také se řadí do … | Éčko |
| E322 – Lecitiny (Sojový lecitin, fosfatidy, fosfolipidy) | Charakteristika Lecitiny jsou přírodní ingredience, která se řadí mezi emulgátory a antioxidanty. Jejich funkcí je zabránění … | Éčko |
| E316 – Erythorban sodný (Isoaskorban sodný) | Charakteristika E316, nebo také erythorban sodný, je syntetická látka, která se řadí mezi antioxidanty. Má pevné … | Éčko |
| E300 – Kyselina L-askorbová (Vitamín C) | Charakteristika Kyselina L-askorbová, nebo také E300, je název vitamínu C. Může mít buď přírodní, nebo přírodně … | Éčko |
| E270 – Kyselina mléčná | Charakteristika Kyselina mléčná, nebo také E270, je přírodní, nebo přírodně identický regulátor kyselosti. Nemá žádnou barvu, … | Éčko |
| E250 – Dusitan sodný | Charakteristika Dusitan sodný je syntetický stabilizátor a konzervant. Jde o látku krystalické podoby, která má nažloutlou … | Éčko |
| E220 – Oxid siřičitý | Charakteristika Oxid siřičitý je syntetický antioxidant a konzervant, který je považován za vysoce dráždivý. Jde o … | Éčko |
| E211 – Benzoan sodný (Benzoát sodný) | Charakteristika Benzoan sodný je syntetický konzervant, jehož alternativní název je benzoát sodný. Použití Používá se do … | Éčko |
| E210 – Kyselina Benzoová | Charakteristika Kyselina benzoová je konzervant, který se v přírodě nachází v třešňové kůře, v brusinkách nebo … | Éčko |
| E202 – Sorban draselný (Sorbát draselný) | Charakteristika Sorban draselný je syntetický konzervant. Má podobu bílého prášku. Dobře se rozpouští ve vodě. Použití … | Éčko |
| E200 – Kyselina sorbová | Charakteristika E200 je přírodní, nebo přírodně identický konzervant. Jde o prášek bílé barvy, který se nachází … | Éčko |
| E174 – Stříbro | Charakteristika Stříbro je přírodní barvivo. V malém množství se přirozeně nachází i v lidském těle. Použití … | Éčko |
| E173 – Hliník (CI kovový pigment) | Charakteristika E173 je kovový pigment. Jde o krystalickou látku pevného skupenství, která má stříbrně bílou až … | Éčko |
| E170 – Uhličitany vápenaté | Charakteristika Uhličitany vápenaté jsou přírodní bílé barvivo. Dělí se do dvou skupin. Známe E170(i), což je … | Éčko |
| E163 – Anthokyany | Charakteristika Anthokyany jsou přírodní barviva modré, červené nebo fialové barvy. Přirozeně se nacházejí v některých druzích … | Éčko |
| E162 – Betanin (Betalainová červeň) | Charakteristika E162, neboli betanin, je extrakt z červené řepy. Nachází se přirozeně i v kaktusových plodech. … | Éčko |
| E161b – Lutein (Smíšené karotenoidy, xanthofyly) | Charakteristika E161b je označení pro lutein. Jde o přírodní barvivo, které je rozpustné ve vodě. Přirozeně … | Éčko |
| E160c – Paprikový extrakt, Kapsanthin, Kapsorubin | Charakteristika Paprikový extrakt je přírodní barvivo, které má oranžovou až červenou barvu. Rozpouští se v tucích. … | Éčko |
| E160a – Karoteny (CI potravinářská oranž 5) | Charakteristika E160a jsou karoteny (CI potravinářská oranž 5). Jde o barvu, která je přírodní, nebo identická … | Éčko |
| E1503 – Ricinový olej | Charakteristika Ricinový olej je stabilizátor, zahušťovadlo a konzervant. Jde o viskózní kapalinu, která se používá jako … | Éčko |
| E150 – Karamel | Charakteristika E150 je název pro karamel. E150a je jednoduchý karamel. E150b je kaustický sulfitový karamel. E150c … | Éčko |
| E1422 – Acetát zesíťovaného adipátu škrobu | Charakteristika E1422 je acetát zesíťovaného adipátu škrobu. Jde o syntetické zahušťovadlo a stabilizátor. Vyznačuje se vysokou … | Éčko |
| E141 – Měďnaté komplexy chlorofylů a chlorofylinů | Charakteristika E141, neboli mědnaté komplexy chlorofylů a chlorofylinů, jsou přírodní barviva. Můžete je najít pod označením … | Éčko |
| E1400 – Dextriny | Charakteristika Dextriny jsou syntetické stabilizátory a zahušťovadla. Jde o polysacharidy, které se získávají ze škrobů. V … | Éčko |
| E140 – Chlorofyly a chlorofyliny | Charakteristika Chlorofyly a chlorofyliny jsou přírodní zelená barviva, která se přirozeně nacházejí v některých rostlinných potravinách … | Éčko |
| E133 – Brilantní modř FCF (Cl potravinářská modř 2) | Charakteristika Brilantní modř je syntetické barvivo modré barvy. Často ho výrobci používají i v kombinaci s … | Éčko |
| E129 – Červeň Allura AC (Cl potravinářská červeň 17) | Charakteristika Červeň Allura AC je potravinářské syntetické barvivo červené barvy. Patří mezi azobarviva. Často se používá … | Éčko |
| E122 – Azorubin (Cl potravinářská červeň 3, Karmoisin) | Charakteristika Azorubin je umělé červené barvivo ze skupiny azobarviv. Ačkoliv se zatím může v EU používat, … | Éčko |
| E120 – Košenila, kyselina karmínová, karmíny | Charakteristika Košenila, neboli E 120, nebo karmín, je přírodní barvivo živočišného původu. Potravinám a dalším přípravkům, … | Éčko |
| E1105 – Lysozym | Charakteristika Lysozym je enzym přírodního původu. Přirozeně ho najdeme v slzách, ve slinách, ve vaječném bílku, … | Éčko |
| E1100 – Amyláza | Charakteristika Amyláza je enzym, který rozkládá škrob na cukry. Patří mezi hydrolázy. (Jeho činitelem rozkladu je … | Éčko |
| E102 – Tartrazin (Cl potravinářská žluť 4) | Charakteristika Tartrazin je syntetické azobarvivo, které má citronově žlutou barvu. Pokud ho potravina obsahuje, musí být … | Éčko |
| E101 – Riboflavin (vitamín B2) | Charakteristika Riboflavin je vitamín B2, který je důležitou součástí jídelníčku. Zároveň jde o přírodní barvivo. Ne … | Éčko |
| E100 – Kurkumin (Cl přírodní žluť 3) | Charakteristika E100 – Kurkumin Cl přírodní žluť 3 je přírodní barvivo žluté až oranžové barvy. Také … | Éčko |
Všechna Éčka, ke kterým pro Vás chystáme obsah
| Kód | Název |
| E100 | Kurkumin (Cl přírodní žluť 3) |
| E101 | Riboflavin (vitamín B2) |
| E102 | Tartrazin (Cl potravinářská žluť 4) |
| E104 | Chinolinová žluť (Cl potravinářská žluť 13) |
| E107 | Žluť 2G |
| E110 | Žluť SY (Cl potravinářská žluť 3) |
| E1100 | Amyláza |
| E1102 | Glukosaoxidasa |
| E1103 | Invertasa |
| E1105 | Lysozym |
| E120 | Košenila, kyselina karmínová, karmíny |
| E1200 | Polydextrosy |
| E1201 | Polyvinylpyrrolidon |
| E1202 | Polyvinylpolypyrrolidon |
| E121 | Citronová červeň 2 |
| E122 | Azorubin ( Cl potravinářská červeň 3, Karmoisin ) |
| E123 | Amarant ( Cl potravinářská červeň 9 ) |
| E124 | Ponceau 4R ( Cl potravinářská červeň 7 ) |
| E127 | Erythrosin ( Cl potravinářská červeň 14 ) |
| E128 | Červeň 2G ( Cl potravinářská červeň 10 ) |
| E129 | Červeň Allura AC ( Cl potravinářská červeň 17 ) |
| E131 | Patentní modř V |
| E132 | Indigotin ( Cl potravinářská modř 1 ) |
| E133 | Brilantní modř FCF ( Cl potravinářská modř 2 ) |
| E140 | Chlorofyly a chlorofyliny |
| E1400 | Dextriny |
| E1401 | Škrob pozměněný působením kyseliny |
| E1402 | Škrob pozměněný působením zásady |
| E1403 | Bělené škroby |
| E1404 | Oxidovaný škrob |
| E1405 | Škrob pozměněný působením enzymů |
| E141 | Měďnaté komplexy chlorofylů a chlorofylinů |
| E1410 | Fosfát škrobu |
| E1411 | Diškrobový glycerol |
| E1412 | Zesíťovaný fosfát škrobu |
| E1413 | Fosfát zesíťovaného fosfátu |
| E1414 | Acetát zasíťovaného fosfátu škrobu |
| E142 | Zeleň S ( CI potravinářská zeleň ) |
| E1420 | Acetát škrobu |
| E1422 | Acetát zesíťovaného adipátu škrobu |
| E143 | Fast green FCF |
| E1440 | Hydroxypropylether škrobu |
| E1442 | Hydroxypropylether zesíťovaného fosfátu škrobu |
| E1450 | Sodná sůl oktenylsukcinátu škrobu |
| E1452 | Škrobový oktenylsukcinát hlinitý (SAOS) |
| E150 | Karamel |
| E1503 | Ricinový olej |
| E1505 | Triethyl-citrát |
| E151 | Brilantní čerň BN |
| E1517 | Glyceryl-diacetát |
| E1519 | Benzylalkohol |
| E1520 | Propylenglykol |
| E153 | Uhlík z rostlinné suroviny ( Rostlinná čerň ) |
| E154 | Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) |
| E155 | Hněď HT ( CI potravinářská hněď 3 ) |
| E160a | Karoteny ( CI potravinářská oranž 5 ) |
| E160a(i) | Směs karotenů |
| E160a(ii) | Beta-karoten (provitamín A) |
| E160b | Annato, Bixin, Norbixin |
| E160c | Paprikový extrakt, Kapsanthin, Kapsorubin |
| E160d | Lykopen ( Přírodní žluť 27 ) |
| E160e | Beta-apo-8-karotenal |
| E160f | Ethylester kyseliny beta-apo-8-karotenové |
| E161a | Flavoxantin |
| E161b | Lutein ( Smíšené karotenoidy, xanthofyly ) |
| E161c | Kryptoxantin |
| E161d | Rubixantin |
| E161e | Violoxantin |
| E161f | Rhodoxantin |
| E161g | Kanthaxanthin ( CI potravinářská oranž 8 ) |
| E162 | Betanin ( Betalainová červeň ) |
| E163 | Anthokyany |
| E166 | Santalové dřevo |
| E170 | Uhličitany vápenaté |
| E171 | Oxid titaničitý ( titanová běloba ) |
| E172 | Oxidy a hydroxidy železa |
| E173 | Hliník ( CI kovový pigment ) |
| E174 | Stříbro |
| E175 | Zlato |
| E180 | Litholrubin BK |
| E182 | Orchil ( Lakmus ) |
| E200 | Kyselina sorbová |
| E201 | Sorban sodný ( Sorbát sodný ) |
| E202 | Sorban draselný(Sorbát draselný) |
| E203 | Sorban vápenatý (Sorbát vápenatý) |
| E209 | Heptyl p-hydroxybenzoát (Heptylparaben) |
| E210 | Kyselina Benzoová |
| E211 | Benzoan sodný (Benzoát sodný) |
| E212 | Benzoan draselný (benzoát draselný) |
| E213 | Benzoan vápenatý (benzoát vápenatý) |
| E214 | Ethylparahydroxybenzoát (Ethylparaben, Ethylester kyseliny p-hydroxybenzoové) |
| E215 | Ethylparahydroxybenzoát sodná sůl |
| E216 | Propylparahydroxybenzoát (Propylparaben, Propylester kyseliny p-hydroxybenzoové) |
| E217 | Propylparahydroxybenzoát sodná sůl |
| E218 | Methylparahydroxybenzoát (Methylparaben) |
| E219 | Methylparahydroxybenzoát sodná sůl |
| E220 | Oxid siřičitý |
| E221 | Siřičitan sodný |
| E222 | Hydrogensiřičitan sodný |
| E223 | Disiřičitan sodný (Pyrosiřičitan sodný) |
| E224 | Disiřičitan draselný (Pyrosiřičitan draselný) |
| E225 | Siřičitan draselný |
| E226 | Siřičitan vápenatý |
| E227 | Hydrogensiřičitan vápenatý |
| E228 | Hydrogensiřičitan draselný (Kyselý siřičitan draselný) |
| E230 | Bifenyl (Difenyl) |
| E231 | Orthofenylfenol (O-Fenylfenol, Orthoxenol) |
| E232 | Otthofenylfenolát sodný |
| E233 | Thibendazol |
| E234 | Nisin |
| E235 | Natamycin (Pimaricin) |
| E236 | Kyselina mravenčí |
| E239 | Hexamethylentetraamin (Urotropi, Methenamin, Hexamin) |
| E240 | Formaldehyd |
| E242 | Dimethyldikarbonát (DMDC, Dimethylpyrokarbonát) |
| E249 | Dusitan draselný |
| E250 | Dusitan sodný |
| E251 | Dusičnan sodný (Chilský ledek) |
| E252 | Dusičnan draselný (Ledek) |
| E260 | Kyselina octová |
| E261 | Octan draselný |
| E262 | Octany sodné |
| E263 | Octan vápenatý |
| E265 | Kyselina octová bezvodá (Anhydrid kyseliny octové) |
| E270 | Kyselina mléčná |
| E280 | Kyselina propionová |
| E281 | Propionan sodný |
| E282 | Propionan vápenatý |
| E283 | Propionan draselný |
| E284 | Kyselina boritá |
| E285 | Tetraboritan sodný (Borax) |
| E290 | Oxid uhličitý |
| E296 | Kyselina jablečná |
| E297 | Kyselina fumarová |
| E300 | Kyselina L-askorbová ( Vitamín C ) |
| E301 | Askorban sodný ( L-askorban sodný ) |
| E302 | Askorban vápenatý ( L-askorban vápenatý ) |
| E304 | Estery mastných kyselim s kyselinou askorbovou ( askorbyl palmitát ) |
| E306 | Extrakt s vysokým obsahem tokoferolů |
| E307 | Alfa-tokoferol (Alfa-tokoferol) |
| E308 | Gama-tokoferol (Gama-tokoferol) |
| E309 | Delta-tokoferol (delta-tokoferol) |
| E310 | Propylgallát |
| E311 | Oktylgallát |
| E312 | Dodecylgallát (Laurylgallát) |
| E314 | Guaiac Resin |
| E315 | Kyselina erythorbová (Kyselina isoaskorbová) |
| E316 | Erythorban sodný (Isoaskorban sodný) |
| E319 | Terciální butylhydrochinon (TBHQ) |
| E320 | Butylhydroxyanisol (BHA) |
| E321 | Butylhydroxytoluen (BHT) |
| E322 | Lecitiny (Sojový lecitin, fosfatidy, fosfolipidy) |
| E323 | Anoxomer |
| E324 | Ethoxyquin |
| E325 | Mléčnan sodný (Laktát sodný) |
| E326 | Mléčnan draselný (Laktát draselný) |
| E327 | Mléčnan vápenatý (Laktát vápenatý) |
| E330 | Kyselina citronová |
| E331 | Citronany sodné (Citráty sodné) |
| E332 | Citronany draselné (Citráty draselné) |
| E333 | Citronany vápenaté (Citráty vápenaté) |
| E334 | Kyselina vinná |
| E335 | Vinany sodné (Vinan monosodný a disodný) |
| E336 | Vinany draselné (Vinan monodraselný a didraselný) |
| E337 | Vinan sodnodraselný (Seignettova sůl, Rochelleská sůl) |
| E338 | Kyselina fosforečná (kyselina orthofosforečná) |
| E339 | Fosforečnany sodné (Orthofosforečnany , Monofosforečnany) |
| E340 | Fosforečnany draselné (Orthofosforečnany, Monofosforečnany) |
| E340(i) | Dihydrogenfosforečnan draselný |
| E340(ii) | Monohydrogenfosforečnan draselný |
| E340(iii) | Fosforečnan draselný |
| E341 | Fosforečnany vápenaté |
| E342 | Fosforečnany amonné |
| E343 | Fosforečnany hořečnaté |
| E350 | Jablečnany sodné |
| E351 | Jablečnan draselný |
| E352 | Jablečnany vápenaté |
| E353 | Kyselina metavinná |
| E354 | L+- vinan vápenatý |
| E355 | Kyselina adipová |
| E356 | Adipan sodný |
| E357 | Adipan draselný |
| E363 | Kyselina jantarová |
| E375 | Kyselina nikotinová (Vitamin B3, Niacin) |
| E380 | Citronan triamonný |
| E381 | Citronan železitoamonný |
| E383 | Glycerofosforečnan vápenatý |
| E384 | Citronan isopropylnatý |
| E385 | Ethylendiamintetraacetát vápenato-disodný |
| E386 | Ethylendiamintetraacetát |
| E387 | Oxystearin |
| E388 | Kyselina thiodipropionová |
| E389 | Dilauryl thiodipropionát |
| E390 | Distearyl thiodipropionát |
| E400 | Kyselina alginová |
| E401 | Alginát sodný |
| E402 | Alginát draselný |
| E403 | Alginát amonný |
| E404 | Alginát vápenatý |
| E405 | Propylenglykolalginát |
| E406 | Agar |
| E407 | Karagenan |
| E407a | Guma Euchema |
| E408 | Pekařské droždí |
| E409 | Arabinnogalaktan |
| E410 | Karubin |
| E412 | Guma guar |
| E413 | Tragant |
| E414 | Arabská guma |
| E415 | Xanthan |
| E416 | Guma karaya |
| E417 | Guma tara |
| E418 | Guma gellan |
| E419 | Guma ghatti |
| E420 | Sorbitol ( Sorbit, Sorbol ) |
| E421 | Mannitol |
| E422 | Glycerol |
| E425 | Konjaková guma |
| E430 | Polyoxyethylen stearát |
| E431 | Polyoxyethylen monostearát |
| E432 | Polyoxyethylensorbitanmonolaurát ( Polysorbát ) |
| E433 | Polyoxyethylensorbitanmonooleát ( Polysorbát 80 ) |
| E434 | Polyoxyethylensorbitanmonopalmitát ( Polysorbát 40 ) |
| E435 | Polyoxyethylensorbitanmonostearát ( Polysorbát 60 ) |
| E436 | Polyoxyethylensorbitantristearát ( Polysorbát 65 ) |
| E440 | Pektiny |
| E441 | Želatina |
| E442 | Fosfatidy amonné |
| E443 | Bromovaný rostlinný olej |
| E444 | Acetát isobutyrát sacharózy |
| E445 | Pryskyřičný ester |
| E446 | Sukcistearin |
| E450 | Difosforečnany ( sodné, draselné a vápenaté ) |
| E451 | Trifosforečnany – sodný a draselný |
| E452 | Polyfosforečnany ( sodný, draselný a vápenatý ) |
| E459 | Beta – cyklodextrin |
| E460 | Celulózy ( a. Mikrokrystalická celulóza b. Prášková celulóza ) |
| E461 | Methylcelulóza |
| E462 | Ethylcelulóza |
| E463 | Hydropropylcelulóza |
| E464 | Hydroxypropylmethylcelulóza |
| E465 | Ethylmethylcelulóza |
| E466 | Karboxymethylcelulóza |
| E467 | Ethylhydroxyethylcelulóza |
| E468 | Kroskaramelosa |
| E469 | Enzymově hydrolyzovaná karboxymethylcelulóza |
| E470 | Sodné, draselné a vápenaté soli mastných kyselin, hořečnaté soli mastných kyselin |
| E471 | Mono- a diglyceridy mastných kyselin |
| E472 | estery mastných kyselin a, b, c, d, e, f |
| E473 | Estery sacharózy s mastnými kyselinami |
| E474 | Sacharoglyceridy (Cukroglyceridy) |
| E475 | Estery polyglycerolu s mastnými kyselinami |
| E476 | Polyglycerolpolyricinoleát |
| E477 | Estery propylenglykolu s mastnými kyselinami |
| E478 | Laktylované estery glycerolu a propandiolu |
| E479b | Olej sójových bobů s glyceridy mastných kyselin |
| E480 | Dioktylsulfosukcinát sodný |
| E481 | Stearoylaktylát sodný |
| E482 | Steroyllaktylát vápenatý |
| E483 | Stearyltartarát |
| E484 | Stearylcitrát |
| E487 | Laurylsulfát sodný |
| E488 | Etoxylované mono a di glyceridy |
| E491 | Monostearát sorbitolu |
| E492 | Tristearát sorbitolu |
| E493 | Monolaurát sorbitolu |
| E494 | Monooleát sorbitolu |
| E495 | Monopalmitát sorbitolu |
| E500 | Uhličitany sodné ( Uhličitan sodný, hydrogenuhličitan sodný, Jedlá soda, Soda Bikarbona ) |
| E501 | Uhličitany draselné (Uhličitan draselný a Bikarbonát draselný) |
| E503 | Uhličitan amonný (Uhličitan amonný a Bikarbonát amonný) |
| E504 | Uhličitany hořečnaté ( Uhličitan hořečnatý a Hydroxid uhličitan hořečnatý ) |
| E507 | Kyselina chlorovodíková ( Kyselina solná ) |
| E508 | Chlorid draselný ( Sylvín ) |
| E509 | Chlorid vápenatý |
| E510 | Chlorid amonný |
| E511 | Chlorid hořečnatý |
| E512 | Chlorid cínatý |
| E513 | Kyselina sírová |
| E514 | Sírany sodné ( Síran sodný a Hydrogensíran sodný) |
| E515 | Sírany draselné ( Síran draselný, Hydrogensíran draselný) |
| E516 | Síran vápenatý (Calciumsulfat) |
| E517 | Síran amonný |
| E518 | Síran hořečnatý |
| E520 | Síran hlinitý |
| E521 | Síran sodnohlinitý |
| E522 | Síran draselnohlinitý |
| E523 | Síran amonnohlinitý |
| E524 | Hydroxid sodný ( Louh sodný ) |
| E525 | Hydroxid draselný ( Louh draselný ) |
| E526 | Hydroxid vápenatý ( Hašené vápno ) |
| E527 | Hydroxid amonný |
| E528 | Hydroxid hořečnatý |
| E529 | Oxid vápenatý ( Vápno ) |
| E530 | Oxid hořečnatý |
| E535 | Ferrokyanid sodný |
| E536 | Ferrokyanid draselný |
| E538 | Ferrokyanid vápenatý |
| E539 | Thiosíran sodný |
| E541 | Fosforečnan sodnohlinitý |
| E542 | Jedlý fosfát, kostní fosfát |
| E550 | Křemičitan sodný |
| E551 | Oxid křemičitý |
| E552 | Křemičitan vápenatý |
| E553 a | Křemičitan hořečnatý |
| E553 b | Talek ( Mastek, Práškový talek) |
| E554 | Hlinitokřemičitan sodný |
| E555 | Hlinitokřemičitan draselný |
| E556 | Hlinitokřemičitan vápenatý |
| E558 | Křemičitan hlinitohořečnatý ( Bentonit ) |
| E559 | Křemičitan hlinitý ( Kaolin ) |
| E570 | Mastné kyseliny ( Stearin ) |
| E572 | Stearan hořečnatý |
| E574 | Kyselina glukonová |
| E575 | Glukonolakton |
| E576 | Glukonan sodný |
| E577 | Glukonan draselný |
| E578 | Glukonan vápenatý |
| E579 | Glukonan železnatý |
| E585 | Mléčnan železnatý |
| E620 | Kyselina l-glutamová |
| E621 | L-glutaman sodný |
| E622 | Glutaman draselný |
| E623 | Glutaman vápenatý |
| E624 | Glutaman amonný |
| E625 | Glutaman hořečnatý |
| E626 | Kyselina guanylová |
| E627 | Guanylan sodný |
| E628 | Guanylan draselný |
| E629 | Guanylan vápenatý |
| E630 | Kyselina inosinová |
| E631 | Inosinan sodný |
| E632 | Inosinan draselný |
| E633 | Inosinan vápenatý |
| E634 | Vápenaté ribonukleotidy (vápenaté soli 5′-ribonukleotidů) |
| E635 | Disodné ribonukleotidy (sodné soli 5′-ribonukleotidů) |
| E636 | Maltol |
| E637 | Ethylmaltol |
| E640 | Glycin |
| E641 | Leucin |
| E642 | Lysin hydrochlorid |
| E650 | Octan zinečnatý |
| E900 | Dimethylsilikonový olej |
| E901 | Včelí vosk |
| E902 | Vosk candelilla |
| E903 | Karnaubský vosk |
| E904 | Šelak |
| E905a | Tekutý parafín a Tekutá vazelína |
| E905b | Ropná vazelína |
| E905c | Ropný vosk |
| E908 | Vosk z rýžových otrub |
| E912 | Estery montanových kyselin |
| E913 | Lanolin |
| E914 | Oxidovaný polyethylenový vosk |
| E920 | L-cystein |
| E921 | L-cystin |
| E924a | Bromičnan draselný |
| E925 | Chlor |
| E926 | Oxid chloričitý |
| E927a | Azoformamid |
| E927b | Močovina (Karbamid) |
| E928 | Benzoyl peroxid |
| E929 | Peroxid acetonu |
| E930 | Peroxid vápenatý |
| E938 | Argon |
| E939 | Helium |
| E940 | Dichlordifluormetan |
| E941 | Dusík |
| E942 | Oxid dusný |
| E943a | Butan |
| E943b | Isobutan |
| E944 | Propan |
| E945 | Chlorpentanfluoretan |
| E946 | Oktafluorcyklobutan |
| E947 | Vodík |
| E948 | Kyslík |
| E950 | Acesulfam K |
| E951 | Aspartam |
| E952 | Cyklamáty |
| E953 | Isomalt |
| E954 | Sacharin |
| E955 | Cukralosa |
| E956 | Alitam |
| E957 | Thaumatin |
| E958 | Glycyrrhizin |
| E959 | Neohesperidin DC |
| E960 | Steviol-glykosidy |
| E962 | Sůl aspartamu/acesulfamu |
| E965 | Maltitol |
| E966 | Laktitol |
| E967 | Xylitol |
| E968 | Erythritol |
| E999 | Extrakt kvilajové kůry |