| Název | Obsah | Druh | 
|---|---|---|
| E171 – Oxid titaničitý | Co je oxid titaničitý (E171) Oxid titaničitý je bílý prášek používaný jako barvivo a nosič v … | Éčko | 
| E296 – Kyselina jablečná | Co je kyselina jablečná (E296) Kyselina jablečná (malát) je organická dvojsytná kyselina s výrazně kyselou chutí, … | Éčko | 
| E951 – Aspartam | Co je aspartam (E951) Aspartam je syntetické sladidlo, přibližně 200× sladší než cukr. Zvýrazňuje aroma a … | Éčko | 
| E621 – Glutaman sodný (monosodný glutaman) | Co je glutaman sodný (E621) Glutaman sodný (E621) je sodná sůl kyseliny glutamové – aminokyseliny, která … | Éčko | 
| Nebezpečná éčka: Která jsou ta nejškodlivější? | Když přijdete do obchodu, vedle zdravých a minimálně zpracovaných potravin objevíte řadu polotovarů a dalších výrobků, … | Éčko | 
| E955 – Sukralosa | Charakteristika Sukralosa je syntetické sladidlo. Jeho sladivost je asi 600x větší než sladivost cukru. Zároveň obsahuje … | Éčko | 
| E950 – Acesulfam K | Charakteristika Acesulfam K je syntetická látka, která zvýrazňuje chuť a vůni. Také jde o sladidlo, které … | Éčko | 
| E943a – Butan | Charakteristika Butan je hořlavý plyn. Při práci s ním hrozí riziko exploze. Použití Používá se jako … | Éčko | 
| E904 – Šelak | Charakteristika Šelak je leštící látka přírodního původu. Jde o polyesterovou pryskyřici, která se získává z hmyzích … | Éčko | 
| E640 – Glycin | Charakteristika Glycin je látka zvýrazňující chuť a vůni, která je přírodního původu. Jde o nejjednodušší aminokyselinu. … | Éčko | 
| E570 – Mastné kyseliny (Stearin) | Charakteristika Mastné kyseliny jsou odpěňovače, leštící látky a zvlhčující látky přírodního původu. Jde o organické kyseliny, … | Éčko | 
| E539 – Thiosíran sodný | Charakteristika Thiosíran je syntetický antioxidant. Má bílé krystaly a může na sebe vázat ionty kovů. Především … | Éčko | 
| E525 – Hydroxid draselný (Louh draselný) | Charakteristika Hydroxid draselný je syntetický regulátor kyselosti. Má bílou barvu a lze se s ním setkat … | Éčko | 
| E524 – Hydroxid sodný (Louh sodný) | Charakteristika E524, nebo také hydroxid sodný, je syntetický regulátor kyselosti. Nejčastěji se rozpouští ve vodě. Použití … | Éčko | 
| E514 – Sírany sodné (Síran sodný a Hydrogensíran sodný) | Charakteristika Sírany sodné jsou syntetické regulátory kyselosti. Také se využívají při podpoře kvašení. Jde o látky, … | Éčko | 
| E510 – Chlorid amonný | Charakteristika Chlorid amonný, nebo také E510, je syntetický regulátor kyselosti. Má podobu bílé krystalické látky, která … | Éčko | 
| E509 – Chlorid vápenatý | Charakteristika Chlorid vápenatý je syntetická látka, která funguje jako regulátor kyselosti, nosič, zpevňující látka a protispékavá … | Éčko | 
| E508 – Chlorid draselný (Sylvín) | Charakteristika Chlorid draselný je syntetická látka, která zvýrazňuje vůni a chuť a funguje jako regulátor kyselosti. … | Éčko | 
| E500 – Uhličitany sodné (Uhličitan sodný, hydrogenuhličitan sodný, Jedlá soda, Soda Bikarbona) | Charakteristika E500 je látka syntetického původu, která se používá jako sekvestrant, zahušťovadlo, regulátor kyselosti, protispékavá látka, … | Éčko | 
| E476 – Polyglycerolpolyricinoleát | Charakteristika E476 je látka syntetického, nebo živočišného původu. Jde o emulgátor. Má podobu nažloutlé viskózní kapaliny. … | Éčko | 
| E471 – Mono- a diglyceridy mastných kyselin | Charakteristika E471 je látka živočišného, nebo syntetického původu. Jde o stabilizátor a emulgátor. Jde o tmavě … | Éčko | 
| E466 – Karboxymethylcelulóza | Charakteristika Karboxymethylcelulóza, nebo také E466, je syntetické zahušťovadlo, stabilizátor, emulgátor, leštící látka, plnidlo, zpevňující látka a … | Éčko | 
| E461 – Methylcelulóza | Charakteristika E461, nebo také methylcelulóza, je syntetický stabilizátor, zahušťovadlo, emulgátor, leštící látka a plnidlo. Má podobu … | Éčko | 
| E452 – Polyfosforečnany (sodný, draselný a vápenatý) | Charakteristika E452, nebo také polyfosforečnany, jsou syntetické stabilizátory, kypřící látky, sekvestranty, regulátory kyselosti, emulgátory, tavicí soli … | Éčko | 
| E450 – Difosforečnany (sodné, draselné a vápenaté) | Charakteristika Difosforečnany zahrnují několik sloučenin, mezi které mohou patřit: difosforečnan disodný, difosforečnan trisodný, difosforečnan tetrasodný, difosforečnan … | Éčko | 
| E442 – Fosfatidy amonné | Charakteristika E442, nebo také fosfatidy amonné, jsou soli kyseliny fosfatidové. Zastávají funkci emulgátoru, stabilizátoru a zvlhčující … | Éčko | 
| E441 – Želatina | Charakteristika Želatina je přírodní látka živočišného původu, která slouží jako stabilizátor a emulgátor. Nepovažuje se za … | Éčko | 
| E440 – Pektiny | Charakteristika Pektiny dělíme na E440(i) Pektin a na E440(ii) Amidovaný pektin/Aminopektin. Tyto dva pektiny se liší … | Éčko | 
| E422 – Glycerol | Charakteristika E422, nebo také glycerol, je viskózní kapalná látka bez barvy a zápachu, která má příjemně … | Éčko | 
| E420 – Sorbitol (Sorbit, Sorbol) | Charakteristika Sorbitol je přírodní, nebo přírodně identická zvlhčující látka, zahušťovadlo, sekvestrant, sladidlo, emulgátor či stabilizátor. Existuje … | Éčko | 
| E415 – Xanthan | Charakteristika Xanthan je přírodní stabilizátor, zahušťovadlo, emulgátor a pěnotvorná látka. V primární podobě nemá žádnou barvu … | Éčko | 
| E414 – Arabská guma | Charakteristika Arabská guma je přírodní stabilizátor, zahušťovadlo, emulgátor a leštící látka. Přirozeně se nachází v pryskyřicích … | Éčko | 
| E412 – Guma guar | Charakteristika E412, nebo také guma guar, je přírodní stabilizátor, zahušťovadlo a emulgátor. Jde o rozpustnou vlákninu, … | Éčko | 
| E410 – Karubin | Charakteristika E410, nebo také karubin, je přírodní stabilizátor, zahušťovadlo a emulgátor. Jde o vlákninu, která je … | Éčko | 
| E407 – Karagenan | Charakteristika Karagenan, nebo také E407, je přírodní zahušťovadlo, emulgátor a stabilizátor. Přirozeně se vyskytuje v červených … | Éčko | 
| E406 – Agar | Charakteristika Agar, nebo také E406 je přírodní zahušťovadlo, emulgátor a stabilizátor. Nemá žádnou barvu ani zápach … | Éčko | 
| E405 – Propylenglykolalginát | Charakteristika E405 je přírodně identický stabilizátor, zahušťovadlo, emulgátor, pěnotvorná látka a zvlhčující látka. Jde o ester … | Éčko | 
| E341 – Fosforečnany vápenaté | Charakteristika Fosforečnany vápenaté jsou syntetická zahušťovadla, regulátory kyselosti, protispékavé látky, plnidla a látky, které zlepšují kvalitu … | Éčko | 
| E340 – Fosforečnany draselné (Orthofosforečnany, Monofosforečnany) | Charakteristika Fosforečnany draselné jsou syntetické stabilizátory, zvlhčující látky, sekvestranty, regulátory kyselosti, emulgátory a zahušťovadla. Použití Používají … | Éčko | 
| E339 – Fosforečnany sodné (Orthofosforečnany , Monofosforečnany) | Charakteristika E339, nebo také fosforečnany sodné, jsou syntetické tavící soli, stabilizátory, regulátory kyselosti a sekvestranty. Jde … | Éčko | 
| E338 – Kyselina fosforečná (kyselina orthofosforečná) | Charakteristika E338, nebo také kyselina fosforečná, je syntetický regulátor kyselosti, antioxidant a sekvestrant. Má kapalné skupenství, … | Éčko | 
| E330 – Kyselina citronová | Charakteristika Kyselina citronová je přírodní, nebo přírodně identický regulátor kyselosti a antioxidant. Také se řadí do … | Éčko | 
| E322 – Lecitiny (Sojový lecitin, fosfatidy, fosfolipidy) | Charakteristika Lecitiny jsou přírodní ingredience, která se řadí mezi emulgátory a antioxidanty. Jejich funkcí je zabránění … | Éčko | 
| E316 – Erythorban sodný (Isoaskorban sodný) | Charakteristika E316, nebo také erythorban sodný, je syntetická látka, která se řadí mezi antioxidanty. Má pevné … | Éčko | 
| E300 – Kyselina L-askorbová (Vitamín C) | Charakteristika Kyselina L-askorbová, nebo také E300, je název vitamínu C. Může mít buď přírodní, nebo přírodně … | Éčko | 
| E270 – Kyselina mléčná | Charakteristika Kyselina mléčná, nebo také E270, je přírodní, nebo přírodně identický regulátor kyselosti. Nemá žádnou barvu, … | Éčko | 
| E250 – Dusitan sodný | Charakteristika Dusitan sodný je syntetický stabilizátor a konzervant. Jde o látku krystalické podoby, která má nažloutlou … | Éčko | 
| E220 – Oxid siřičitý | Charakteristika Oxid siřičitý je syntetický antioxidant a konzervant, který je považován za vysoce dráždivý. Jde o … | Éčko | 
| E211 – Benzoan sodný (Benzoát sodný) | Charakteristika Benzoan sodný je syntetický konzervant, jehož alternativní název je benzoát sodný. Použití Používá se do … | Éčko | 
| E210 – Kyselina Benzoová | Charakteristika Kyselina benzoová je konzervant, který se v přírodě nachází v třešňové kůře, v brusinkách nebo … | Éčko | 
| E202 – Sorban draselný (Sorbát draselný) | Charakteristika Sorban draselný je syntetický konzervant. Má podobu bílého prášku. Dobře se rozpouští ve vodě. Použití … | Éčko | 
| E200 – Kyselina sorbová | Charakteristika E200 je přírodní, nebo přírodně identický konzervant. Jde o prášek bílé barvy, který se nachází … | Éčko | 
| E174 – Stříbro | Charakteristika Stříbro je přírodní barvivo. V malém množství se přirozeně nachází i v lidském těle. Použití … | Éčko | 
| E173 – Hliník (CI kovový pigment) | Charakteristika E173 je kovový pigment. Jde o krystalickou látku pevného skupenství, která má stříbrně bílou až … | Éčko | 
| E170 – Uhličitany vápenaté | Charakteristika Uhličitany vápenaté jsou přírodní bílé barvivo. Dělí se do dvou skupin. Známe E170(i), což je … | Éčko | 
| E163 – Anthokyany | Charakteristika Anthokyany jsou přírodní barviva modré, červené nebo fialové barvy. Přirozeně se nacházejí v některých druzích … | Éčko | 
| E162 – Betanin (Betalainová červeň) | Charakteristika E162, neboli betanin, je extrakt z červené řepy. Nachází se přirozeně i v kaktusových plodech. … | Éčko | 
| E161b – Lutein (Smíšené karotenoidy, xanthofyly) | Charakteristika E161b je označení pro lutein. Jde o přírodní barvivo, které je rozpustné ve vodě. Přirozeně … | Éčko | 
| E160c – Paprikový extrakt, Kapsanthin, Kapsorubin | Charakteristika Paprikový extrakt je přírodní barvivo, které má oranžovou až červenou barvu. Rozpouští se v tucích. … | Éčko | 
| E160a – Karoteny (CI potravinářská oranž 5) | Charakteristika E160a jsou karoteny (CI potravinářská oranž 5). Jde o barvu, která je přírodní, nebo identická … | Éčko | 
| E1503 – Ricinový olej | Charakteristika Ricinový olej je stabilizátor, zahušťovadlo a konzervant. Jde o viskózní kapalinu, která se používá jako … | Éčko | 
| E150 – Karamel | Charakteristika E150 je název pro karamel. E150a je jednoduchý karamel. E150b je kaustický sulfitový karamel. E150c … | Éčko | 
| E1422 – Acetát zesíťovaného adipátu škrobu | Charakteristika E1422 je acetát zesíťovaného adipátu škrobu. Jde o syntetické zahušťovadlo a stabilizátor. Vyznačuje se vysokou … | Éčko | 
| E141 – Měďnaté komplexy chlorofylů a chlorofylinů | Charakteristika E141, neboli mědnaté komplexy chlorofylů a chlorofylinů, jsou přírodní barviva. Můžete je najít pod označením … | Éčko | 
| E1400 – Dextriny | Charakteristika Dextriny jsou syntetické stabilizátory a zahušťovadla. Jde o polysacharidy, které se získávají ze škrobů. V … | Éčko | 
| E140 – Chlorofyly a chlorofyliny | Charakteristika Chlorofyly a chlorofyliny jsou přírodní zelená barviva, která se přirozeně nacházejí v některých rostlinných potravinách … | Éčko | 
| E133 – Brilantní modř FCF (Cl potravinářská modř 2) | Charakteristika Brilantní modř je syntetické barvivo modré barvy. Často ho výrobci používají i v kombinaci s … | Éčko | 
| E129 – Červeň Allura AC (Cl potravinářská červeň 17) | Charakteristika Červeň Allura AC je potravinářské syntetické barvivo červené barvy. Patří mezi azobarviva. Často se používá … | Éčko | 
| E122 – Azorubin (Cl potravinářská červeň 3, Karmoisin) | Charakteristika Azorubin je umělé červené barvivo ze skupiny azobarviv. Ačkoliv se zatím může v EU používat, … | Éčko | 
| E120 – Košenila, kyselina karmínová, karmíny | Charakteristika Košenila, neboli E 120, nebo karmín, je přírodní barvivo živočišného původu. Potravinám a dalším přípravkům, … | Éčko | 
| E1105 – Lysozym | Charakteristika Lysozym je enzym přírodního původu. Přirozeně ho najdeme v slzách, ve slinách, ve vaječném bílku, … | Éčko | 
| E1100 – Amyláza | Charakteristika Amyláza je enzym, který rozkládá škrob na cukry. Patří mezi hydrolázy. (Jeho činitelem rozkladu je … | Éčko | 
| E102 – Tartrazin (Cl potravinářská žluť 4) | Charakteristika Tartrazin je syntetické azobarvivo, které má citronově žlutou barvu. Pokud ho potravina obsahuje, musí být … | Éčko | 
| E101 – Riboflavin (vitamín B2) | Charakteristika Riboflavin je vitamín B2, který je důležitou součástí jídelníčku. Zároveň jde o přírodní barvivo. Ne … | Éčko | 
| E100 – Kurkumin (Cl přírodní žluť 3) | Charakteristika E100 – Kurkumin Cl přírodní žluť 3 je přírodní barvivo žluté až oranžové barvy. Také … | Éčko | 
Všechna Éčka, ke kterým pro Vás chystáme obsah
| Kód | Název | 
| E100 | Kurkumin (Cl přírodní žluť 3) | 
| E101 | Riboflavin (vitamín B2) | 
| E102 | Tartrazin (Cl potravinářská žluť 4) | 
| E104 | Chinolinová žluť (Cl potravinářská žluť 13) | 
| E107 | Žluť 2G | 
| E110 | Žluť SY (Cl potravinářská žluť 3) | 
| E1100 | Amyláza | 
| E1102 | Glukosaoxidasa | 
| E1103 | Invertasa | 
| E1105 | Lysozym | 
| E120 | Košenila, kyselina karmínová, karmíny | 
| E1200 | Polydextrosy | 
| E1201 | Polyvinylpyrrolidon | 
| E1202 | Polyvinylpolypyrrolidon | 
| E121 | Citronová červeň 2 | 
| E122 | Azorubin ( Cl potravinářská červeň 3, Karmoisin ) | 
| E123 | Amarant ( Cl potravinářská červeň 9 ) | 
| E124 | Ponceau 4R ( Cl potravinářská červeň 7 ) | 
| E127 | Erythrosin ( Cl potravinářská červeň 14 ) | 
| E128 | Červeň 2G ( Cl potravinářská červeň 10 ) | 
| E129 | Červeň Allura AC ( Cl potravinářská červeň 17 ) | 
| E131 | Patentní modř V | 
| E132 | Indigotin ( Cl potravinářská modř 1 ) | 
| E133 | Brilantní modř FCF ( Cl potravinářská modř 2 ) | 
| E140 | Chlorofyly a chlorofyliny | 
| E1400 | Dextriny | 
| E1401 | Škrob pozměněný působením kyseliny | 
| E1402 | Škrob pozměněný působením zásady | 
| E1403 | Bělené škroby | 
| E1404 | Oxidovaný škrob | 
| E1405 | Škrob pozměněný působením enzymů | 
| E141 | Měďnaté komplexy chlorofylů a chlorofylinů | 
| E1410 | Fosfát škrobu | 
| E1411 | Diškrobový glycerol | 
| E1412 | Zesíťovaný fosfát škrobu | 
| E1413 | Fosfát zesíťovaného fosfátu | 
| E1414 | Acetát zasíťovaného fosfátu škrobu | 
| E142 | Zeleň S ( CI potravinářská zeleň ) | 
| E1420 | Acetát škrobu | 
| E1422 | Acetát zesíťovaného adipátu škrobu | 
| E143 | Fast green FCF | 
| E1440 | Hydroxypropylether škrobu | 
| E1442 | Hydroxypropylether zesíťovaného fosfátu škrobu | 
| E1450 | Sodná sůl oktenylsukcinátu škrobu | 
| E1452 | Škrobový oktenylsukcinát hlinitý (SAOS) | 
| E150 | Karamel | 
| E1503 | Ricinový olej | 
| E1505 | Triethyl-citrát | 
| E151 | Brilantní čerň BN | 
| E1517 | Glyceryl-diacetát | 
| E1519 | Benzylalkohol | 
| E1520 | Propylenglykol | 
| E153 | Uhlík z rostlinné suroviny ( Rostlinná čerň ) | 
| E154 | Hněď FK ( CI potravinářská hněď 1 ) | 
| E155 | Hněď HT ( CI potravinářská hněď 3 ) | 
| E160a | Karoteny ( CI potravinářská oranž 5 ) | 
| E160a(i) | Směs karotenů | 
| E160a(ii) | Beta-karoten (provitamín A) | 
| E160b | Annato, Bixin, Norbixin | 
| E160c | Paprikový extrakt, Kapsanthin, Kapsorubin | 
| E160d | Lykopen ( Přírodní žluť 27 ) | 
| E160e | Beta-apo-8-karotenal | 
| E160f | Ethylester kyseliny beta-apo-8-karotenové | 
| E161a | Flavoxantin | 
| E161b | Lutein ( Smíšené karotenoidy, xanthofyly ) | 
| E161c | Kryptoxantin | 
| E161d | Rubixantin | 
| E161e | Violoxantin | 
| E161f | Rhodoxantin | 
| E161g | Kanthaxanthin ( CI potravinářská oranž 8 ) | 
| E162 | Betanin ( Betalainová červeň ) | 
| E163 | Anthokyany | 
| E166 | Santalové dřevo | 
| E170 | Uhličitany vápenaté | 
| E171 | Oxid titaničitý ( titanová běloba ) | 
| E172 | Oxidy a hydroxidy železa | 
| E173 | Hliník ( CI kovový pigment ) | 
| E174 | Stříbro | 
| E175 | Zlato | 
| E180 | Litholrubin BK | 
| E182 | Orchil ( Lakmus ) | 
| E200 | Kyselina sorbová | 
| E201 | Sorban sodný ( Sorbát sodný ) | 
| E202 | Sorban draselný(Sorbát draselný) | 
| E203 | Sorban vápenatý (Sorbát vápenatý) | 
| E209 | Heptyl p-hydroxybenzoát (Heptylparaben) | 
| E210 | Kyselina Benzoová | 
| E211 | Benzoan sodný (Benzoát sodný) | 
| E212 | Benzoan draselný (benzoát draselný) | 
| E213 | Benzoan vápenatý (benzoát vápenatý) | 
| E214 | Ethylparahydroxybenzoát (Ethylparaben, Ethylester kyseliny p-hydroxybenzoové) | 
| E215 | Ethylparahydroxybenzoát sodná sůl | 
| E216 | Propylparahydroxybenzoát (Propylparaben, Propylester kyseliny p-hydroxybenzoové) | 
| E217 | Propylparahydroxybenzoát sodná sůl | 
| E218 | Methylparahydroxybenzoát (Methylparaben) | 
| E219 | Methylparahydroxybenzoát sodná sůl | 
| E220 | Oxid siřičitý | 
| E221 | Siřičitan sodný | 
| E222 | Hydrogensiřičitan sodný | 
| E223 | Disiřičitan sodný (Pyrosiřičitan sodný) | 
| E224 | Disiřičitan draselný (Pyrosiřičitan draselný) | 
| E225 | Siřičitan draselný | 
| E226 | Siřičitan vápenatý | 
| E227 | Hydrogensiřičitan vápenatý | 
| E228 | Hydrogensiřičitan draselný (Kyselý siřičitan draselný) | 
| E230 | Bifenyl (Difenyl) | 
| E231 | Orthofenylfenol (O-Fenylfenol, Orthoxenol) | 
| E232 | Otthofenylfenolát sodný | 
| E233 | Thibendazol | 
| E234 | Nisin | 
| E235 | Natamycin (Pimaricin) | 
| E236 | Kyselina mravenčí | 
| E239 | Hexamethylentetraamin (Urotropi, Methenamin, Hexamin) | 
| E240 | Formaldehyd | 
| E242 | Dimethyldikarbonát (DMDC, Dimethylpyrokarbonát) | 
| E249 | Dusitan draselný | 
| E250 | Dusitan sodný | 
| E251 | Dusičnan sodný (Chilský ledek) | 
| E252 | Dusičnan draselný (Ledek) | 
| E260 | Kyselina octová | 
| E261 | Octan draselný | 
| E262 | Octany sodné | 
| E263 | Octan vápenatý | 
| E265 | Kyselina octová bezvodá (Anhydrid kyseliny octové) | 
| E270 | Kyselina mléčná | 
| E280 | Kyselina propionová | 
| E281 | Propionan sodný | 
| E282 | Propionan vápenatý | 
| E283 | Propionan draselný | 
| E284 | Kyselina boritá | 
| E285 | Tetraboritan sodný (Borax) | 
| E290 | Oxid uhličitý | 
| E296 | Kyselina jablečná | 
| E297 | Kyselina fumarová | 
| E300 | Kyselina L-askorbová ( Vitamín C ) | 
| E301 | Askorban sodný ( L-askorban sodný ) | 
| E302 | Askorban vápenatý ( L-askorban vápenatý ) | 
| E304 | Estery mastných kyselim s kyselinou askorbovou ( askorbyl palmitát ) | 
| E306 | Extrakt s vysokým obsahem tokoferolů | 
| E307 | Alfa-tokoferol (Alfa-tokoferol) | 
| E308 | Gama-tokoferol (Gama-tokoferol) | 
| E309 | Delta-tokoferol (delta-tokoferol) | 
| E310 | Propylgallát | 
| E311 | Oktylgallát | 
| E312 | Dodecylgallát (Laurylgallát) | 
| E314 | Guaiac Resin | 
| E315 | Kyselina erythorbová (Kyselina isoaskorbová) | 
| E316 | Erythorban sodný (Isoaskorban sodný) | 
| E319 | Terciální butylhydrochinon (TBHQ) | 
| E320 | Butylhydroxyanisol (BHA) | 
| E321 | Butylhydroxytoluen (BHT) | 
| E322 | Lecitiny (Sojový lecitin, fosfatidy, fosfolipidy) | 
| E323 | Anoxomer | 
| E324 | Ethoxyquin | 
| E325 | Mléčnan sodný (Laktát sodný) | 
| E326 | Mléčnan draselný (Laktát draselný) | 
| E327 | Mléčnan vápenatý (Laktát vápenatý) | 
| E330 | Kyselina citronová | 
| E331 | Citronany sodné (Citráty sodné) | 
| E332 | Citronany draselné (Citráty draselné) | 
| E333 | Citronany vápenaté (Citráty vápenaté) | 
| E334 | Kyselina vinná | 
| E335 | Vinany sodné (Vinan monosodný a disodný) | 
| E336 | Vinany draselné (Vinan monodraselný a didraselný) | 
| E337 | Vinan sodnodraselný (Seignettova sůl, Rochelleská sůl) | 
| E338 | Kyselina fosforečná (kyselina orthofosforečná) | 
| E339 | Fosforečnany sodné (Orthofosforečnany , Monofosforečnany) | 
| E340 | Fosforečnany draselné (Orthofosforečnany, Monofosforečnany) | 
| E340(i) | Dihydrogenfosforečnan draselný | 
| E340(ii) | Monohydrogenfosforečnan draselný | 
| E340(iii) | Fosforečnan draselný | 
| E341 | Fosforečnany vápenaté | 
| E342 | Fosforečnany amonné | 
| E343 | Fosforečnany hořečnaté | 
| E350 | Jablečnany sodné | 
| E351 | Jablečnan draselný | 
| E352 | Jablečnany vápenaté | 
| E353 | Kyselina metavinná | 
| E354 | L+- vinan vápenatý | 
| E355 | Kyselina adipová | 
| E356 | Adipan sodný | 
| E357 | Adipan draselný | 
| E363 | Kyselina jantarová | 
| E375 | Kyselina nikotinová (Vitamin B3, Niacin) | 
| E380 | Citronan triamonný | 
| E381 | Citronan železitoamonný | 
| E383 | Glycerofosforečnan vápenatý | 
| E384 | Citronan isopropylnatý | 
| E385 | Ethylendiamintetraacetát vápenato-disodný | 
| E386 | Ethylendiamintetraacetát | 
| E387 | Oxystearin | 
| E388 | Kyselina thiodipropionová | 
| E389 | Dilauryl thiodipropionát | 
| E390 | Distearyl thiodipropionát | 
| E400 | Kyselina alginová | 
| E401 | Alginát sodný | 
| E402 | Alginát draselný | 
| E403 | Alginát amonný | 
| E404 | Alginát vápenatý | 
| E405 | Propylenglykolalginát | 
| E406 | Agar | 
| E407 | Karagenan | 
| E407a | Guma Euchema | 
| E408 | Pekařské droždí | 
| E409 | Arabinnogalaktan | 
| E410 | Karubin | 
| E412 | Guma guar | 
| E413 | Tragant | 
| E414 | Arabská guma | 
| E415 | Xanthan | 
| E416 | Guma karaya | 
| E417 | Guma tara | 
| E418 | Guma gellan | 
| E419 | Guma ghatti | 
| E420 | Sorbitol ( Sorbit, Sorbol ) | 
| E421 | Mannitol | 
| E422 | Glycerol | 
| E425 | Konjaková guma | 
| E430 | Polyoxyethylen stearát | 
| E431 | Polyoxyethylen monostearát | 
| E432 | Polyoxyethylensorbitanmonolaurát ( Polysorbát ) | 
| E433 | Polyoxyethylensorbitanmonooleát ( Polysorbát 80 ) | 
| E434 | Polyoxyethylensorbitanmonopalmitát ( Polysorbát 40 ) | 
| E435 | Polyoxyethylensorbitanmonostearát ( Polysorbát 60 ) | 
| E436 | Polyoxyethylensorbitantristearát ( Polysorbát 65 ) | 
| E440 | Pektiny | 
| E441 | Želatina | 
| E442 | Fosfatidy amonné | 
| E443 | Bromovaný rostlinný olej | 
| E444 | Acetát isobutyrát sacharózy | 
| E445 | Pryskyřičný ester | 
| E446 | Sukcistearin | 
| E450 | Difosforečnany ( sodné, draselné a vápenaté ) | 
| E451 | Trifosforečnany – sodný a draselný | 
| E452 | Polyfosforečnany ( sodný, draselný a vápenatý ) | 
| E459 | Beta – cyklodextrin | 
| E460 | Celulózy ( a. Mikrokrystalická celulóza b. Prášková celulóza ) | 
| E461 | Methylcelulóza | 
| E462 | Ethylcelulóza | 
| E463 | Hydropropylcelulóza | 
| E464 | Hydroxypropylmethylcelulóza | 
| E465 | Ethylmethylcelulóza | 
| E466 | Karboxymethylcelulóza | 
| E467 | Ethylhydroxyethylcelulóza | 
| E468 | Kroskaramelosa | 
| E469 | Enzymově hydrolyzovaná karboxymethylcelulóza | 
| E470 | Sodné, draselné a vápenaté soli mastných kyselin, hořečnaté soli mastných kyselin | 
| E471 | Mono- a diglyceridy mastných kyselin | 
| E472 | estery mastných kyselin a, b, c, d, e, f | 
| E473 | Estery sacharózy s mastnými kyselinami | 
| E474 | Sacharoglyceridy (Cukroglyceridy) | 
| E475 | Estery polyglycerolu s mastnými kyselinami | 
| E476 | Polyglycerolpolyricinoleát | 
| E477 | Estery propylenglykolu s mastnými kyselinami | 
| E478 | Laktylované estery glycerolu a propandiolu | 
| E479b | Olej sójových bobů s glyceridy mastných kyselin | 
| E480 | Dioktylsulfosukcinát sodný | 
| E481 | Stearoylaktylát sodný | 
| E482 | Steroyllaktylát vápenatý | 
| E483 | Stearyltartarát | 
| E484 | Stearylcitrát | 
| E487 | Laurylsulfát sodný | 
| E488 | Etoxylované mono a di glyceridy | 
| E491 | Monostearát sorbitolu | 
| E492 | Tristearát sorbitolu | 
| E493 | Monolaurát sorbitolu | 
| E494 | Monooleát sorbitolu | 
| E495 | Monopalmitát sorbitolu | 
| E500 | Uhličitany sodné ( Uhličitan sodný, hydrogenuhličitan sodný, Jedlá soda, Soda Bikarbona ) | 
| E501 | Uhličitany draselné (Uhličitan draselný a Bikarbonát draselný) | 
| E503 | Uhličitan amonný (Uhličitan amonný a Bikarbonát amonný) | 
| E504 | Uhličitany hořečnaté ( Uhličitan hořečnatý a Hydroxid uhličitan hořečnatý ) | 
| E507 | Kyselina chlorovodíková ( Kyselina solná ) | 
| E508 | Chlorid draselný ( Sylvín ) | 
| E509 | Chlorid vápenatý | 
| E510 | Chlorid amonný | 
| E511 | Chlorid hořečnatý | 
| E512 | Chlorid cínatý | 
| E513 | Kyselina sírová | 
| E514 | Sírany sodné ( Síran sodný a Hydrogensíran sodný) | 
| E515 | Sírany draselné ( Síran draselný, Hydrogensíran draselný) | 
| E516 | Síran vápenatý (Calciumsulfat) | 
| E517 | Síran amonný | 
| E518 | Síran hořečnatý | 
| E520 | Síran hlinitý | 
| E521 | Síran sodnohlinitý | 
| E522 | Síran draselnohlinitý | 
| E523 | Síran amonnohlinitý | 
| E524 | Hydroxid sodný ( Louh sodný ) | 
| E525 | Hydroxid draselný ( Louh draselný ) | 
| E526 | Hydroxid vápenatý ( Hašené vápno ) | 
| E527 | Hydroxid amonný | 
| E528 | Hydroxid hořečnatý | 
| E529 | Oxid vápenatý ( Vápno ) | 
| E530 | Oxid hořečnatý | 
| E535 | Ferrokyanid sodný | 
| E536 | Ferrokyanid draselný | 
| E538 | Ferrokyanid vápenatý | 
| E539 | Thiosíran sodný | 
| E541 | Fosforečnan sodnohlinitý | 
| E542 | Jedlý fosfát, kostní fosfát | 
| E550 | Křemičitan sodný | 
| E551 | Oxid křemičitý | 
| E552 | Křemičitan vápenatý | 
| E553 a | Křemičitan hořečnatý | 
| E553 b | Talek ( Mastek, Práškový talek) | 
| E554 | Hlinitokřemičitan sodný | 
| E555 | Hlinitokřemičitan draselný | 
| E556 | Hlinitokřemičitan vápenatý | 
| E558 | Křemičitan hlinitohořečnatý ( Bentonit ) | 
| E559 | Křemičitan hlinitý ( Kaolin ) | 
| E570 | Mastné kyseliny ( Stearin ) | 
| E572 | Stearan hořečnatý | 
| E574 | Kyselina glukonová | 
| E575 | Glukonolakton | 
| E576 | Glukonan sodný | 
| E577 | Glukonan draselný | 
| E578 | Glukonan vápenatý | 
| E579 | Glukonan železnatý | 
| E585 | Mléčnan železnatý | 
| E620 | Kyselina l-glutamová | 
| E621 | L-glutaman sodný | 
| E622 | Glutaman draselný | 
| E623 | Glutaman vápenatý | 
| E624 | Glutaman amonný | 
| E625 | Glutaman hořečnatý | 
| E626 | Kyselina guanylová | 
| E627 | Guanylan sodný | 
| E628 | Guanylan draselný | 
| E629 | Guanylan vápenatý | 
| E630 | Kyselina inosinová | 
| E631 | Inosinan sodný | 
| E632 | Inosinan draselný | 
| E633 | Inosinan vápenatý | 
| E634 | Vápenaté ribonukleotidy (vápenaté soli 5′-ribonukleotidů) | 
| E635 | Disodné ribonukleotidy (sodné soli 5′-ribonukleotidů) | 
| E636 | Maltol | 
| E637 | Ethylmaltol | 
| E640 | Glycin | 
| E641 | Leucin | 
| E642 | Lysin hydrochlorid | 
| E650 | Octan zinečnatý | 
| E900 | Dimethylsilikonový olej | 
| E901 | Včelí vosk | 
| E902 | Vosk candelilla | 
| E903 | Karnaubský vosk | 
| E904 | Šelak | 
| E905a | Tekutý parafín a Tekutá vazelína | 
| E905b | Ropná vazelína | 
| E905c | Ropný vosk | 
| E908 | Vosk z rýžových otrub | 
| E912 | Estery montanových kyselin | 
| E913 | Lanolin | 
| E914 | Oxidovaný polyethylenový vosk | 
| E920 | L-cystein | 
| E921 | L-cystin | 
| E924a | Bromičnan draselný | 
| E925 | Chlor | 
| E926 | Oxid chloričitý | 
| E927a | Azoformamid | 
| E927b | Močovina (Karbamid) | 
| E928 | Benzoyl peroxid | 
| E929 | Peroxid acetonu | 
| E930 | Peroxid vápenatý | 
| E938 | Argon | 
| E939 | Helium | 
| E940 | Dichlordifluormetan | 
| E941 | Dusík | 
| E942 | Oxid dusný | 
| E943a | Butan | 
| E943b | Isobutan | 
| E944 | Propan | 
| E945 | Chlorpentanfluoretan | 
| E946 | Oktafluorcyklobutan | 
| E947 | Vodík | 
| E948 | Kyslík | 
| E950 | Acesulfam K | 
| E951 | Aspartam | 
| E952 | Cyklamáty | 
| E953 | Isomalt | 
| E954 | Sacharin | 
| E955 | Cukralosa | 
| E956 | Alitam | 
| E957 | Thaumatin | 
| E958 | Glycyrrhizin | 
| E959 | Neohesperidin DC | 
| E960 | Steviol-glykosidy | 
| E962 | Sůl aspartamu/acesulfamu | 
| E965 | Maltitol | 
| E966 | Laktitol | 
| E967 | Xylitol | 
| E968 | Erythritol | 
| E999 | Extrakt kvilajové kůry | 
